Företrädare

Vanliga människor

Precis som du

Vi som företräder Stenungsundspartiet är Stenungsundsbor mitt i livet. Vi tillbringar veckorna med jobb, tvätt, hämtning och lämning av barn, funderingar på vad vi ska äta till middag och hur vi bäst ska lyckas pussla ihop vardagen.

Ungefär hälften av kandidaterna på vår valsedel är redan aktiva i kommunpolitiken, och kommer från olika partier bl.a. Moderaterna, Socialdemokraterna och Kristdemokraterna. Vi har medlemmar av alla politiska kulörer. Några har varit med i politiken väldigt länge och en del är nya. Precis en sån spridning som vi vill ha!

Gemensamt har vi en nyfikenhet och ett envist intresse av att klura ut hur vi kan göra Stenungsund bättre för oss som bor här. Vi har värdefulla erfarenheter och bred kompetens inom bl.a. skola, föreningsliv, företagande, kollektivtrafik, integration, vård och omsorg.  Vi vet vad vi pratar om, och ser till att det inte stannar vid prat. 

Att vi kommer från olika partier gör oss starka. Vi tycker det är mycket bättre att vi har högt i tak och diskuterar frågor både på bredden och djupet på våra interna möten  - som hålls ideellt på fritiden - än att våra gemensamma skattemedel ska användas till arvoderade politiska möten som drar ut på tiden i all oändlighet för att det ska tjafsas bara för sakens skull, för att ett förslag kom från ena blocket eller andra.  


Vi har den starkaste och troligen yngsta kandidatlistan till kommunvalet 2018.  En mix av kvinnor och män med olika erfarenheter och från alla delar av kommunen kommer att bygga Stenungsund bättre efter valet!